article image Shownieuws © Videostill

Yesim Candan boos na rel: ‘Op de brandstapel gegooid’

Auteur
Datum: 19/09 15:48

'I will survive'

Yesim Candan, bekend van haar column bij RTL Nieuws, is boos over de mediarel die is ontstaan na haar kandidatuur voor D66. Candan stond op plek 11 van de conceptlijst van D66, maar trok zich al snel terug toen een oude column uit 2021 opdook. In de column schreef de 48-jarige columniste dat D66 een ‘’elitaire partij’’ is. Op X reageert Candan op de mediastorm. ‘’Dit was too much op de man af.’’

Forum voor Democratie 

Naast de column was er nog een reden voor het vertrek van Candan. Volgens NRC voerde de columniste vijf jaar geleden gesprekken met Forum voor Democratie, de uiterst rechtse partij van Thierry Baudet. De sollicitatie leidde uiteindelijk niet tot een plekje op de kandidatenlijst.

Yesim op X:

Lieve mensen, ik was stil de afgelopen dagen maar uiteraard ga ik reageren. Mijn verhaal ga ik zeker vertellen. Ik snap dat er veel vragen zijn.

 Niet iedereen reageert positief onder het bericht van de columniste. 

Laat ajb zitten, niemand is benieuwd naar een wanhopige baantjeshopper.

Brandstapel 

Als ene Mick vraagt hoe het met Yesim gaat, reageert ze: 

Ik ben mezelf aan het blussen Mick na de brandstapel. I will survive, maar makkelijk is het niet. Was wel heel leerzaam weer. Nee het is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Vooral de hetze.

Ene Shari reageert: 

Ik hoop dat je sterk overeind blijft en mild voor jezelf bent. Je wilt niet aan de zijlijn staan maar concreet iets doen voor je medemens. Dat is wat ik steeds proef. Daarbij is een politieke antenne niet iets wat je binnen een dag hebt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties