article image Sport © ANP

Ajax ontslaat technisch directeur Sven Mislintat

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 24/09 22:22

Incident op De Toekomst mogelijk de druppel

Ajax heeft technisch directeur Sven Mislintat ontslagen. Het vertrek van de Duitser komt na weken van onrust bij de club en na een wegens ongeregeldheden door supporters gestaakt duel tegen Feyenoord.

Mislintat lag al onder een vergrootglas bij de Amsterdammers. In augustus trok de club onder zijn leiding linksback Borna Sosa aan, maar dit gebeurde met behulp van een zaakwaarnemersbureau dat aandelen bezit in een onderneming van Mislintat. De deal wordt nog onderzocht. Mislintat werd niet geschorst, maar mocht van de Raad van Commissarissen niet in het stadion komen.

Misluktat


In de transferperiode trok Ajax voor meer dan 100 miljoen aan spelers aan. Bij de start van de competitie was er al spanning achter de schermen voelbaar. Trainer Maurice Steijn bekende openlijk dat hij aan technisch directeur een wensenlijstje had gegeven met spelers die hij in de selectie wilde, maar dat Mislintat "andere keuzes" had gemaakt. De aankopen, veelal relatief onbekende spelers, werden door de achterban als merkwaardig aanschouwd. Het aankoopbeleid leverde de bijnaam 'Sven Misluktat' op.

Op sportief en zakelijk gebied leek het de afgelopen weken een chaos bij Ajax. Terwijl de aankopen van Mislintat niet uit de verf leken te komen op het veld en ook de positie van de door de Duitser aangetrokken trainer Maurice Steijn ter discussie was komen te staan, gooide Mislintat vrijdag nog wat olie op het vuur door stennis e schoppen op trainingscomplex De Toekomst. Nog voordat Steijn aanwezig was, zou Mislintat verschillende kamers van het trainingscomplex zijn binnengestormd om de druk op de Klassieker op te voeren. De Duitser ten overstaan van medewerkers en spelers hebben aangekondigd dat zondag D-Day was voor Maurice Steijn. Ook zou hij tegen de spelers hebben geklaagd over de keuzes van Steijn rond de opstelling. Mogelijk waren deze tirades de druppel die de emmer deed overlopen voor de RvC van de club.

Zondag ontstonden na de staking van de Klassieker rellen bij de Johan Cruijff ArenA

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties