article image Sport

Ajax: Van 't Schip weg als hoofdtrainer, Henderson rest van seizoen uitgeschakeld

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 28/03 13:05

Plan met winterse aanwinst valt in duigen

John van 't Schip blijft na dit seizoen niet aan als hoofdtrainer van Ajax. Dat laat de trainer weten in een persconferentie voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle. Van 't Schip zegt wel in gesprek te zijn over een andere rol bij de club. 

Deze maand begon Alex Kroes als nieuwe algemeen directeur bij de Amsterdammers. "Hij is met veel mensen aan het praten. We hebben ook over mijn toekomst gesproken. Ik stop als hoofdtrainer. Dat is duidelijk. Maar we praten wel over een andere rol voor meerdere jaren. Daarover is niets duidelijk nog. Ik wil daar nu ook niet over praten. Ik wil me volledig focussen op de laatste acht duels met Ajax. Dat is voor mij geen probleem."

Van 't Schip werd in oktober hoofdtrainer van het eerste elftal na het ontslag van Maurice Steijn. De Ajacied zou aanvankelijk een rol als technisch manager krijgen bij Ajax, maar werd in eerste instantie tijdelijk hoofdcoach. Hij staat nog tot medio 2025 onder contract bij de club.

Het Ajax-dna van Van 't Schip bracht de club niet het gehoopte herstel. Het seizoen verloopt nog altijd moeizaam en Ajax moet knokken voor een plek in de top 5. De laatste wedstrijd, een uitduel tegen Sparta, eindigde in een gelijkspel.

Henderson

Op de persconferentie maakte Van 't Schip ook slecht nieuws bekend over Jordan Henderson. De Engelsman die in de winter werd aangetrokken in de hoop op een sportieve boost voor de club, is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Henderson heeft een terugslag gekregen in het herstel van zijn blessure en is tot de zomer niet beschikbaar.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties