article image Sport

'Familie Abdelhak Nouri wilde 60 miljoen euro'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 16/11 14:30

Kregen uiteindelijk een fractie van de eis

Het onthullende boek van journalist Menno de Galan over Ajax en hoe het er de afgelopen jaren achter de schermen aan toe ging bij de Amsterdamse club, maakt veel tongen los. Niet alleen het schandaal rond Marc Overmars komt aan het licht, ook over het drama rond Abdelhak Nouri wordt onthullend geschreven. Zo blijkt uit het boek dat de familie van de door een hartstilstand getroffen voetballer aanvankelijk 60 miljoen euro van Ajax eiste.

In 2017 zakte Nouri in elkaar tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen SV Werder Bremen. Hij moest worden gereanimeerd, maar hier is achteraf te laat mee begonnen. Mede door nalatig handelen van het medisch personeel van Ajax, liep Nouri blijvende hersenschade op. 

Onderhandeling

De gesprekken tussen de familie Nouri en Ajax verliep stroef en duurde uiteindelijk bijna vijf jaar. De zaakwaarnemer van Nouri, de inmiddels overleden Mino Raiola, betoogde dat de talentvolle Nouri een glansrijke en lucratieve carrière had misgelopen. Hij voorspelde onder meer transfers naar FC Barcelona en het Midden-Oosten. Ajax was niet bereid om tientallen miljoenen uit te keren aan de getroffen familie.

In 2022 kwamen Ajax en de familie tot een akkoord. "Er is bijna vijf jaar over gesteggeld, veel te lang, maar Ajax zal de familie van de door een hartstilstand getroffen voetballer een netto schadevergoeding betalen van 7.850.000 euro. Een fors bedrag, maar een schijntje vergeleken met de som die aanvankelijk wordt geëist", aldus auteur Menno de Galan.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties