article image Sport © ANP

FC Utrecht zet trainer Michael Silberbauer na dramatische competitiestart op straat

Auteur
Datum: 29/08 10:00

Besluit volgt op crisisberaad van gisteren

Drie weken na de start van het nieuwe eredivisieseizoen is de eerste trainer al vertrokken. Michael Silberbauer is dinsdagochtend op straat gezet door FC Utrecht. Het besluit volgt op het crisisberaad van gisteren. Onder Silberbauer ging FC Utrecht dit seizoen dramatisch van start, met nul punten en nul goals.

FC Utrecht verloor de eerste drie wedstrijden van het eredivisieseizoen. Zowel tegen PSV (2-0), sc Heerenveen (0-2) als PEC Zwolle (1-) wist de ploeg onder Silberbauer niet te scoren. Hierdoor staat de club gedeeld laatste in de eredivisie.

‘’We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal. En daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald. Het is een moeilijk besluit en een teleurstellende dag, ook omdat Michael echt een clubman is’’, laat technisch directeur Jordy Zuidam weten.

Silberbauer erkent dat bepaalde doelstellingen niet gehaald zijn. ‘’Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen. Dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen is nu besloten dat onze wegen scheiden’’, zegt hij.

Assistent-trainer Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar bij FC Utrecht. De club gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties