article image Sport

Flinke schade aan auto's door putdeksel tijdens GP Las Vegas

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 17/11 08:32

Eerste GP in 41 jaar loopt nog niet soepeltjes voor Las Vegas

In Las Vegas is de eerste Grand Prix in 41 niet helemaal verlopen zoals gepland. Door een losgekomen putdeksel moest de eerste vrije training worden gestaakt. Dat gebeurde al na maar liefst acht minuten.

Het beton rond een putdeksel bleek te zijn losgeraakt. Daardoor moesten ook alle andere putdeksels aan inspectie worden onderworpen. Omdat dat nogal wat tijd in beslag zou nemen, werd besloten dat de training werd afgeblazen.

Voor een aantal coureurs was de schade al geleden: de Ferrari van Carlos Sainz raakte zwaar beschadigd en viel stil. Esteban Ocon's wagen is ook flink gehavend. Zijn wagen is niet meer te repareren en krijgt een nieuw chassis.

Kritiek

De Grand Prix in Las Vegas is een flink gebeuren vol showelementen. Volgens onze eigen Max Verstappen zelfs "1 procent sportevenement en 99 procent entertainment". Tot woede van de lokale bevolking, die al maanden met afgesloten wegen zit. Een race kijken zit er voor velen niet in: de goedkoopste tickets kosten 920 euro.

Zaterdagavond om 22.00 uur lokale tijd rijden de coureurs tussen de neonlichten de strip af. Wil je de wedstrijd zien, dan zul je dus zondag om 7 uur 's ochtends voor de tv moeten zitten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Meest gelezen

Skoften nieuws & virals

Skoften nieuws & virals

Geenstijl nieuws

Geenstijl nieuws

Personen