article image Sport

Olympisch dorp krijgt 300.000 condooms van Parijs

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 19/03 15:00

Dat wordt gezellig

De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats in Parijs, en de voorbereidingen zijn in volle gang. Daar hoort onder andere het klaarmaken van het Olympisch dorp bij, de plek waar atleten en hun gevolg tijdens de Spelen zullen verblijven. Een opvallende statistiek: Parijs heeft maar liefst 300.000 condooms ingeslagen om aan de atleten uit te delen.

Het is een behoorlijk verschil met de vorige Spelen: bij de editie in Tokyo moesten de atleten zich houden aan een 'intimiteitsverbod'. In 2021 waren nog strenge regels omtrent het coronavirus in werking, waardoor ook seks uit den boze was. 

Traditie

In totaal zullen meer dan 14.000 mensen in het Olympisch dorp verblijven. Als het aan het IOC ligt, is het niet de bedoeling dat die massaal van bil gaan tijdens het evenement. De condooms zijn oorspronkelijk bedoeld voor de atleten om mee naar huis te nemen, als bewustzijnscampagne voor HIV en het belang van veilige seks.

Het gebruik om condooms uit te delen aan atleten werd in het leven geroepen tijdens de Spelen van 1988 in Seoul, rond het hoogtepunt van de aidsepidemie. Om die reden werden zelfs in Tokyo nog 150.000 stuks uitgedeeld, hoewel er in het dorp geen 1-op-1 contact toegestaan was. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties