article image Sport © ANP

Onderzoek naar Sven Mislintat vanwege mogelijke belangenverstrengeling

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 20/09 08:38

Kocht speler via zakenrelatie

Na wekenlang gedoe over het transferbeleid van Ajax, lijkt zich nu als klap op de vuurpijl ook een integriteitsschandaal rond technisch directeur Sven Mislintat te ontvouwen. Aan het einde van de transferperiode kocht Mislintat voor de Amsterdammers linksback Borna Sosa van VfB Stuttgard. De deal werd gesloten via zaakwaarnemersbureau AKA Global GmbH, dat aandelen heeft in een privébedrijf van Sven Mislintat.

Mislintat richtte enkele jaren geleden de onderneming Matchmetrics GmbH op, dat een data-platform biedt voor het scouten van voetballers. Met 35 procent van de aandelen is Mislintat, sinds 5 weken voor zijn start bij Ajax, de grootste aandeelhouder in het bedrijf. In juni kreeg zaakwaarnemerskantoor AKA Global GmbH ook 3 procent van de aandelen in Matchmetrics. In dezelfde zomer zou Mislintat minstens twee keer met AKA Global om tafel zitten over een Ajax-transfer.

Ajax stelt een onderzoek in naar de deals van Mislintat. "Ajax is niet op de hoogte van een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH in Matchmetrics heeft. Wij hebben dit vanzelfsprekend met Sven besproken. Hij heeft daar een uitgebreide toelichting op gegeven", laat de club weten aan NOS. "Sven heeft verklaard dat in 2020 een investeringsronde heeft plaatsgevonden waarbij verschillende partijen in Matchmetrics geïnvesteerd hebben. Bij het maken van de afspraken ter zake de investering is meteen ook afgesproken dat deze lening op een later moment omgezet zou worden naar een 3% aandeelhouderschap, aldus Sven."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties