Oranjevrouwen moeten WK verlaten na pittige wedstrijd tegen Spanje

Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 08:57

Leeuwinnen haalden het tot kwartfinales

Het Nederlands elftal is gisteravond uitgeschakeld tijdens het WK. De Oranjeleeuwinnen wisten het Spaanse team gisteravond niet te verslaan in de kwartfinales.

Tot in de rust wist Nederland het 0-0 te houden na een afgekeurd doelpunt omdat Esther González buitenspel stond. Na de rust scoorde Mariona Caldentey via een penalty het eerste doelpunt tegen ons team.

Spits Stefanie van der Gragt wist het daarna gelijkspel te maken in haar laatste wedstrijd als speelster. Ze stopt na dit WK met professioneel voetbal. Lineth Beerensteyn miste daarna twee goede kansen om een voorsprong te behalen.

Het Spaanse team schoot wel een doelpunt, waarmee Nederland op een achterstand kwam die niet meer viel in te halen. Dat betekent voor de Oranjevrouwen dat ze naar huis moeten. Spanje speelt de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Zweden en Japan. De wedstrijd is later vandaag.