article image Sport

RKC-keeper Vaessen 'heeft goede nacht doorgemaakt'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 01/10 13:16

Eerste tekenen zijn voorzichtig positief

Keeper Etienne Vaessen van RKC Waalwijk heeft "een goede nacht doorgemaakt", dat laat de club weten op hun website. Vaessen kwam tijdens de wedstrijd tegen Ajax zaterdagavond in botsing met spits Brian Brobbey. Hij raakte direct buiten westen en werd door de medische staf gereanimeerd. De reanimatie was protocol, achteraf bleek de keeper geen problemen met het hart te hebben.

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk was op het moment van de botsing bijna ten einde. Er werd besloten om, vanwege de mogelijk levensbedreigende situatie van Vaessen en de impact op de spelers, niet door te voetballen. Of en wanneer de wedstrijd wordt afgemaakt, is nog niet bekend.

Vaessen was aanspreekbaar toen hij met spoed werd afgevoerd. Hij heeft zondagochtend "de lijn van herstel" doorgezet. Er zijn in het ziekenhuis een aantal scans gemaakt die moeten uitwijzen of er sprake is van blijvende schade. "Voor Etienne is het voor nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen. Wij willen dan ook vragen om hem en zijn gezin hiervoor de tijd en rust te gunnen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties