article image Sport © Annick Meijer / FHM

Throwback: Schaatsster Irene Schouten in FHM

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 21/02 18:00

Kampioene hangt ijzers aan de wilgen

Afgelopen week kondigde Irene Schouten - vlak na het winnen van 3x goud en 1x zilver op het WK afstanden - aan te gaan stoppen met schaatsen. Ze wil naar eigen zeggen zichzelf ontdekken zonder topsport in haar leven, een leven waarin ze wél tijd heeft voor dingen waar ze nu niet aan toekomt. Het nieuws deed ons denken aan een interview met magazine FHM in 2018, en de bijbehorende 'shoot'.
© Annick Meijer / FHM

In gesprek met FHM gaf Schouten aan dat Calgary haar favoriete winterse bestemming is. "Een gebied waar je fantastisch kunt wintersporten en de natuur is er prachtig", aldus de schaatsster. Uitgerekend na een WK in Calgary kondigde Schouten haar afscheid van de sport aan. 

De botsing met het leven buiten de sport om kwam ook toen al ter sprake. "Mijn vriendinnen maken al plannen voor oud en nieuw, maar ik heb standaard het NK Marathon op 1 januari, dus zij weten dat ik nooit kan feesten tijdens de jaarwisseling", vertelde Irene. "In de zomer kan ik wel flexibeler mijn tijd indelen, maar het is niet zo dat ik helemaal lam ga. Doordat ik zelden drink ben ik na drie drankjes sowieso al klaar, dus dat scheelt haha." Laten we hopen dat ze binnenkort zo vaak "lam" kan gaan als ze wil. 

Naast haar ongekende prestaties als sporter, zijn ook de looks van deze 'schaatsbabe' vaak onderwerp van gesprek. Daarover was en is Schouten altijd nuchter gebleven. "(...)Mijn billen zijn ook niet onaardig. Ik ken geen schaatser die geen kont heeft. Die krijg je gratis door al het harde trainen. Van mag ‘ie op zich wel wat minder, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Als ik straks stop met schaatsen zien we wel weer hoe het er dan voorstaat."

Het hele interview lees je HIER.

© Annick Meijer / FHM

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties