article image Tech

Amazon bestraft medewerkers die te veel thuiswerken

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 13:30

Gaat medewerkers volgen voor controle

Medewerkers van het Amerikaanse kantoor van Amazon mogen niet veel meer thuiswerken. Zijn ze minder dan drie dagen per week op kantoor, dan zitten daar consequenties aan. Dat blijkt uit een interne mail in handen van Financial Times.

Mensen die bij het grote techbedrijf werken kregen recent een mailtje dat ze kunnen worden gevolgd en bestraft op het moment dat ze minder dan drie dagen in de kantoortuin zitten. Daarmee wil het bedrijf een eind maken aan het vele thuiswerken dat sinds de uitbraak van de pandemie in maart 2020 de norm is.

Woensdag kregen sommige medewerkers een mailtje dat ze op dit moment "niet voldeden aan de verwachting je minimaal drie dagen per week bij je collega's op kantoor te voegen". Volgens de krant is het bericht ook besproken op het anonieme berichtennetwerk van Amazon, Blind.

In principe is de email alleen bedoeld voor de mensen die vijf van de afgelopen acht weken minder dan drie dagen per week op kantoor zijn geweest. Medewerkers die meer op kantoor waren maar wel het bericht kregen, wordt gevraagd zich te melden bij personeelszaken.

Wat de consequenties zijn voor wie niet genoeg op kantoor komt, is niet bekend.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties