article image Tech

Binnenkort kun je ook betalingen doen via Twitter/X

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 12:45

Klinkt als een fantastisch idee

In plaats van alleen lekker trollen en ranten, kun je binnenkort ook betalingen doen via X, ook wel bekend als Twitter. X’s nieuwe directeur Linda Yaccarino zegt tegen de Amerikaanse zender CNBC dat het platform een allesapp moet gaan worden.

Naast betalingen doen, kun je straks ook videobellen via X. Het is de eerste stap om meer te kunnen met X dan berichten, foto’s en video’s de lucht in sturen of boos te reageren op iemand die dat zojuist heeft gedaan.

Vorig jaar oktober nam Elon Musk het sociale medium inclusief app over. Hij is al langer van plan om een allesapp te maken. “Twitter kopen versnelt het maken van X, de allesapp”, twitterde hij daar destijds over.

Nog meer uren op de socials

Het lijkt erop dat Yaccarino de visie van Musk doorzet. Yaccarino meldt dat ze wil dat gebruikers nog meer uren doorbrengen op de app. Ze laat weten dat de app om ‘onbeperkte interactiviteit’ moet gaan draaien. “Het wordt een wereldwijde marktplaats. Voor goederen, diensten, ideeën en kansen.

Volgens geruchten moet X een westerse variant van WeChat worden. In deze Chinese app kunnen gebruikers niet alleen chatten, maar ook het nieuws volgen, betalingen doen, eten of een taxi bestellen en zelfs een lening afsluiten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties