article image Tech © MacRumors

Gelekt: alles wat je moet weten over de iPhone 15

Auteur
Datum: 09/09 14:17

Nieuwe behuizing en wegvallen Lightning-poort

Het is bijna zover: dinsdag 12 september onthult Apple dan eindelijk de iPhone 15. Naast vier nieuwe iPhone 15-modellen kunnen Applefans zich klaarmaken voor twee nieuwe Apple Watches en mogelijk een kleine upgrade voor de Airpods. Naast een vernieuwd design gaan er ook geruchten over een verbeterde chip, nieuwe kleuren en het wegvallen van de lightning-poort.

Vernieuwing 

Naar verwachting zal er qua prijsniveau niet veel veranderen. De iPhone 15 wordt naar verwachting ongeveer even duur als de iPhone 14. Applefans moeten dus rekening houden met een vanafprijs van ongeveer 1000 tot 1500 euro, afhankelijk van het model.

Als gevolg van EU-wetgeving zal de nieuwe iPhone worden geleverd met een usb-c poort in plaats van een Lightning-poort, zoals we al ruim 10 jaar gewend zijn van Apple. Dat heeft Apple-topman Greg Joswiak bevestigd, schrijft ICulture. Die overstap zorgt voor een hoop voordelen. Zo laadt usb-c sneller op en zet het sneller data over. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Volgens de geruchten krijgen de standaardmodellen van de iPhone 15 nu ook een dynamic island. Dit zou betekenen dat de notch komt te verdwijnen. Het dynamic island is een soort dynamisch informatiepanel met verschillende functies. Zo kan de gebruiker makkelijk switchen van muziek of een route starten.

Ook wordt er een grote designupgrade verwacht. De iPhone 15-serie zou weer wat rondere hoeken krijgen, in plaats van de platte zijkanten die het huidige model heeft. Ook krijgen alle modellen naar verwachting een matglazen achterkant. Voorheen waren alleen de Pro-modellen voorzien van zo’n achterzijde. Die matglazen achterkant wordt volgens de geruchten gecombineerd met een matte aluminium rand, ook dat is een verbetering ten opzichte van de vorige modellen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

© Apple

Batterij en kleuren 

De aankomende Pro-modellen maken naar verwachting gebruik van de nieuwe A17 Bionic-chip, terwijl de standaardmodellen blijven draaien op de A16-chip van vorig jaar. Mede door die nieuwe chip, in combinatie met een grotere batterij, krijgen de nieuwe iPhones een langere accuduur.

Qua kleuren kunnen iPhone-fans naar verwachting kiezen tussen lichtroze, lichtblauw, lichtgeel, wit en zwart voor de standaardmodellen en de Plus-versie. De kleuren voor de iPhone 15 Pro (Max) worden vermoedelijk titaniumblauw, titaniumgrijs, zilver en spacezwart.

© Mark Gurman

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties