article image Tech

Gepeste TikTok-er doet verhaal nu Telegramterroristen zijn opgepakt

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 18/08 18:30

'Ik ga dit omdraaien naar iets positiefs'

TikTok-er en YouTuber Bradley van Dijk doet na de aanhoudingen van leden van de Telegramgroep Looijkartel zijn verhaal. Van Dijk werd 3,5 jaar online gepest, gestalkt en bedreigd. Ook zijn familie was het slachtoffer van bedreigingen, vertelt hij in zijn video.

De social media-ster deelt dat zijn leven 'een hel is geweest' en hij zelfs met zijn passie, muziek maken op Twitch, gestopt. Ook werd hij beschuldigd van pedofilie, werden mensen aangespoord om hem voor honderden euro's in elkaar te slaan en werden ruiten van onder andere zijn auto en die van zijn ouders ingegooid. Daarnaast werd het graf van zijn broertje, die slechts tien dagen oud werd, besmeurd.

Half juli werden er twee mannen opgepakt vanwege de pesterijen en bedreigingen. Het ging om een 26-jarige man uit Deurne en een 39-jarige man uit Venlo. Eind juli volgde de arrestaties van een 16-jarige jongen uit Hoorn en een 15-jarige jongen uit Zaandam. Zij worden verdacht van het bedreigen van Van Dijk. De groep communiceerde met elkaar via Telegram. In de groep werden duizenden berichten gedeeld waar bijmensen werden bedreigd en beledigd, er opgeroepen werd tot geweld, of om (tegen betaling) eigendommen te vernietigen, meldt de politie. Vooral Van Dijk was vaak het slachtoffer.

Inmiddels lijkt het ergste achter de rug voor de YouTuber. "Ik ga in ieder geval wel zorgen dat ik dit om ga draaien naar iets positief", deelt hij in een TikTok-video. "Ik ga hier heel sterk van worden."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen