article image Tech

KNVB betaalt losgeld aan cybercriminelen

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 12/09 09:12

Lockbit dreigde met publiceren salarisstroken

De KNVB heeft losgeld betaald aan cybercriminelen die dreigden een aantal spelerspaspoorten t publiceren. Het geëiste bedrag was meer dan een miljoen euro. De criminelen zijn verbonden aan het Russische Lockbit en dreigden onder meer privégegevens zoals salarisstroken en adressen van spelers van het Nederlands elftal publiceren. 

"Onderzoek kon niet uitwijzen welke gegevens daadwerkelijk waren buitgemaakt of ingezien", meldt de KNVB in een verklaring. "Dit stelde ons voor een dilemma zonder een optie die voor ons prettig voelde. Het voorkomen van een dergelijke verspreiding weegt voor de KNVB uiteindelijk zwaarder dan het principe om ons niet te laten afpersen."

Vanwege de hack heeft de KNVB de digitale infrastructuur moeten opschonen. Alle medewerkers moeten hun laptop inruilen en digitale systemen zoals de doellijntechnologie en het trackingsysteem voor de buitenspellijn zijn opnieuw ingesteld. 

Afgelopen week speelde het Nederlands elftal tegen Griekenland en Ierland. Nederland won met 3-0 en 2-1, en zette daarmee een belangrijke stap richting kwalificatie voor het EK.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties