article image Tech

Twitter en Meta maken ruzie om Twitter-achtige Meta-app

Auteur
Auteur: Arjan
Datum: 07/07 12:00

Hommeles in Big Tech-land

Twitter is niet blij met de concurrentie van Meta. Het bedrijf achter Facebook en Instagram ontwikkelde een Twitter-achtige app, tot woede van Twitterbaas Elon Musk en zijn medewerkers.

Volgens Twitter heeft Meta-baas Mark Zuckerberg oud-medewerkers van Twitter aangetrokken om het sociale medium te kopiëren. Het nieuwe medium, Threads, zou een imitatie van Twitter zijn. In een brief die op de dag van de lancering werd verstuurd naar Zuckerberg, wordt het bedrijf beschuldigd van systematische, opzettelijke en onrechtmatige inbreuk op bedrijfsgeheimen en ander intellectueel eigendom, schrijft nieuwssite Semafor.

Meta wordt gesommeerd direct te stoppen met het schenden van de intellectuele eigendomsrechten. Anders worden er misschien wel juridische stappen gezet. Op Twitter reageert Musk ook op het nieuwe medium: "Concurrentie is prima, valsspelen niet", laat hij weten.

Threads werd eerder deze week gelanceerd en trok volgens Meta al 30 miljoen mensen aan. Ook NieuwNieuws is te vinden op het nieuwe medium.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties