article image Tech

Twitter/X gaat nu ook biometrische data verzamelen

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 01/09 17:15

Meer data voor Elon Musk klinkt als een fantastisch idee

Elon Musk en consorten zijn nog lang niet klaar met de aanpassingen van Twitter X. Volgens Bloomberg gaat het bedrijf na de nieuwe update ook biometrische data verzamelen. De update gaat op 29 september in de roulatie. X wil daarnaast weten wat de beroepen van gebruikers zijn.

De dubieuze update is niet direct een manier voor Musk om de wereld te overheersen. X zal de data vooral gebruiken om gerichte advertenties te plaatsen. Dat is ook hoog nodig: hoe beter de advertenties worden getarget, hoe meer mensen klikken en kopen en hoe meer geld het Musk oplevert.

Het is niet duidelijk of het om de biometrische gegevens van alle gebruikers gaat en welke gegevens er exact worden verzameld. De kans is groot dat het om gezichtskenmerken gaat. Volgens Bloomberg is het voor premium gebruikers ook mogelijk hun identiteitsbewijs en een foto te uploaden. Dat helpt volgens X ook tegen identiteitsvervalsing en 'een veiliger platform'.

Naast de biometrische gegevens zou X ook graag willen weten welke opleidingen iemand heeft gevolgd, wat de arbeidsgeschiedenis van gebruikers is en willen ze weten hoe ze naar een nieuwe baan zoeken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties