article image Tech

Vacature! NASA is op zoek naar astronauten

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 09/03 09:00

Aanmelden kan tot 2 april

Heb je er altijd al van gedroomd om astronaut te worden? Dit is je kans! NASA is namelijk op zoek naar nieuwe collega's. Word je geselecteerd, dan ga je meedoen aan het Artemis-programma. Later dit decennium zul je naar de maan gaan om voorbereidingen te treffen voor een reis naar Mars.

Om kans te maken op een uitnodiging, moet je wel aan heel wat voorwaarden voldoen. Zo moet je een master hebben in een exact vak. Dat kan wiskunde of computerwetenschappen zijn, maar ook biologische wetenschappen. Twee jaar werkervaring in specifieke werkvelden kunnen je ook toegang geven tot ronde twee.

Is NASA onder de indruk van je brief en cv, dan zul je een zware selectieprocedure door moeten. Daarbij word je niet alleen mentaal getest, ook krijg je een hele fysieke test om te controleren of je wel geschikt bent voor een tripje naar de maan. Word je aangenomen, dan krijg je twee jaar lang een intensieve training in Houston om je voor te bereiden op deze reis in 2026.

Voor Nederlanders zit er wel een klein addertje onder het gras: je moet Amerikaans staatsburger zijn om te mogen solliciteren. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

Meest gelezen

Meest gelezen

Virals

Virals

Geenstijl

Geenstijl