article image Tech

'Zorgen om drugsgebruik Elon Musk'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 08/01 11:07

'Coke, XTC en LSD'

Leidinggevenden bij bedrijven van Elon Musk beklagen zich in het Wall Street Journal over het drugsgebruik van de miljardair. Musk zou onder andere verslingerd zijn aan cocaïne, XTC en LSD. Dit zou hij met name op privéfeestjes gebruiken, maar de middelen hebben volgens de anoniem opgetekende collega's ook invloed op de werkvloer.

Linda Johnson Rice, die in 2017 werd aangesteld als bestuurslid bij Tesla, zou hebben afgezien van een tweede termijn als bestuurder vanwege het drugsgebruik van Musk. Volgens meerdere bronnen is Musk sindsdien niet gestopt met gebruiken. Enkele bizarre Tweets die de miljardair in 2018 plaatste, waarin hij beweerde Tesla van de beurs af te halen en dat hij hiervoor de financiering rond had, worden in kringen rond Musk aan het drugsgebruik toegeschreven. De beweringen in de Tweets bleken achteraf onwaar.

Musk zelf ontkent het drugsgebruik. Zijn advocaat laat aan WSJ weten dat hij nooit is gezakt voor een van de drugstesten, die sinds het wiet-schandaal bij Joe Rogan regelmatig zouden worden uitgevoerd bij SpaceX. De zakenman gaf eerder wel toe ketamine te gebruiken op doktersrecept.

Musk vertelde onlangs dat adverteerders die waren afgehaakt vanwege het beleid dat hij voert op X "de tering konden krijgen". 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties