article image Radio & TV

'Dieuwertje Blok stopt na 22 jaar met Sinterklaasjournaal'

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 13/11 16:12

Wordt presentatrice zelf het middelpunt?

Maandagavond gaat het Sinterklaasjournaal weer van start. Het lijkt ieder jaar weer een helse klus om het heerlijk avondje in goede banen te leiden. De ene keer zijn alle cadeautjes kwijt, de andere keer zijn de pepernoten op of wordt de pakjesboot gegijzeld door Somalische piraten. De verhaallijn van het Sinterklaasjournaal wordt dit jaar misschien iets persoonlijker voor de presentatrice, Dieuwertje Blok.

Na 22 jaar zet Dieuwertje een punt achter haar loopbaan als presentatrice van het kindernieuwsbulletin. Daarop zinspeelt althans een nieuwe, juicechannel-achtige, Sinterklaasjournaal-spin-off. In Speculasies bespreken deskundigen de ins en outs rond het Sinterklaasjournaal en de host. Het eventuele "aftreden" van Dieuwertje staat bovenaan de agenda.

Ook omroep NTR liet in het persbericht rond het nieuwe Sinterklaasseizoen al los dat het wel eens het afscheid van Dieuwertje kon worden. "Mocht Dieuwertje Blok voor het laatste jaar de presentatie op zich nemen, dan zou dat niet heel gek zijn. Blok is nu 66 jaar en presenteert Het Sinterklaasjournaal sinds 2001."

Vanaf maandag is het Sinterklaasjournaal dagelijks om 18:00 te zien. Zaterdag is de nationale intocht van Sinterklaas in Gorinchem.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties