article image Radio & TV

Johan Derksen ruziet met Wilfred Genee én Merel Ek: ‘Geleuter van een blaag’

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 16/04 12:00

''Wat Merel zei... Schei daar maar over uit''

Tijdens de Vandaag Inside-uitzending van maandagavond was de spanning om te snijden. Aan de talkshowtafel werd Johan Derksen door Wilfred Genee aangesproken op het feit dat hij geen sorry wil zeggen voor zijn uitspraken over Habtamu de Hoop, Tweede Kamerlid voor PvdA-GroenLinks. 

Dit zei Derksen over de Friese politicus:

Vorige week reageerde de analist in de SBS6-talkshow op de ontstane ophef. Hij stelde dat hij zijn uitspraken deed omdat hij De Hoop niet kende, maar ‘’een jongen met een Afrikaanse achtergrond zag’’. Hij had het naar eigen zeggen ‘’niet racistisch bedoeld’’. 

Maandagavond ging het opnieuw over de rel. ‘’Het leek wel of er geen ander nieuws in Nederland was’’, zei Derksen. ‘’En ik kan er gelukkig goed tegen, maar er zijn mensen die met zoveel negatieve publiciteit voor de trein springen.’’

Tegengas 

Genee is het niet eens met de analist, en stelt dat ‘’de wereld verandert en dat ‘’het racistisch kán zijn’’. Derksen zei ‘’geen zin’’ te hebben om zijn excuses aan te bieden, waarop Genee hem vroeg ‘’hoe moeilijk’’ het kan zijn. ‘’Dan geef ik toe dat het een racistische opmerking is’’, antwoordde Derksen. 

Ook politiek verslaggever Merel Ek kreeg een veeg uit de pan. Ek gaf eerder aan spijt te hebben dat ze niet ingreep tijdens de desbetreffende uitzending. Als Genee de politiek verslaggever aanhaalt, reageert Derksen fel. ‘’Wat Merel zei… Schei daar maar over uit’’, zei hij. ‘’Wat nou? Dat mag zij toch vinden? Dat is toch de kracht van het programma, dat we iedereen toelaten?’’, reageerde Wilfred. ‘’Ik vind dat niet de kracht van het programma, ik vind het geleuter van de blaag’’, aldus Derksen. ‘’Onvolwassen reactie.’’

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties