article image Radio & TV

Opnieuw verbazing over bizarre uitspraak Johan Derksen, noemt advocaten 'Wel heel erg Joods'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 23/04 13:25

Lijkt opnieuw antisemitische uitspatting

Kijkers van Vandaag Inside hebben opnieuw met verbazing gereageerd op een uitspraak van Johan Derksen, die volgens velen regelmatig antisemitisch uit de hoek komt. Ditmaal werd de uitspraak gedaan in de opening van de talkshow. Toen advocatenkantoor Loonstein Advocaten aan het woord. Dat zijn goede advocaten volgens Derksen. "Maar...", voegt hij toe, "...ze zijn heel erg Joods". 

De opmerking van Derksen viel ook presentator Genee op. Op de vraag wat Derksen daar nou mee bedoelde, antwoordt de besnorde oud-voetballer "Nou nee, ze zijn niet extreem. Ze zijn heel erg begaan met alle Joodse problemen."

Wat Derksen nou precies wilde zeggen, blijft verder onduidelijk. Naast antisemitische uitspraken van de VI-commentator over de oorlog in Israël - Derksen beweerde kort na de Hamas-aanval van 7 oktober dat "de Joden erom hadden gevraagd" - kwam de 75-jarige onder vuur te liggen om uitspraken over PvdA-GroenLinks-Kamerlid Habtamu de Hoop. De Hoop, die als adoptiekind geboren en getogen is in Friesland, was volgens Derksen geen echte Fries. "Ik ben toch ook geen Surinamer?", stelde Derksen. Er is inmiddels aangifte tegen Derksen gedaan vanwege die uitspraak.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties