article image Radio & TV

Verbazing over 'disclaimer' Janine Abbring bij podcast over Joods kookboek

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 29/04 11:01

'Blijkbaar is alles wat Joods is verdacht'

In de meest recente aflevering van podcast 'Dit is Goed' van Janine Abbring was culinair journalist Janneke Vreugenhil te gast om te praten over haar favoriete kookboek De Joodse Keuken van Claudia Roden. De Joodse Keuken is een revolutionair kookboek, omdat het veel meer is dan een catalogus van recepten: de recepten in het boek zijn ingevlochten in een goedlopend verhaal, zonder glossyfoto's. De podcast begint met een noot van interviewer Abbring over de oorlog in Gaza. Bizar, vindt kookboekschrijver en journalist Jigal Krant. 

"Het lijkt misschien een actuele keuze, op de meest wrange manier die je maar kunt voorstellen. Want op het moment dat wij deze podcast opnemen is de oorlog tussen het Israëlische leger en Hamas in volle gang. Maar het gaat Janneke om de bijzondere vrouw achter dit kookboek en natuurlijk de recepten", spreekt Abbring aan het begin van de aflevering. Op Instagram deelt Krant de podcast als tip, vanwege de lovende woorden over het werk van Claudia Roden. In zijn Stories deelt de schrijver ook zijn verbazing over de opening. 

"Probeer je niet te storen aan de bizarre disclaimer van Janine Abbring, die alles wat Joods is blijkbaar verdacht vindt en De Joodse Keuken in verband brengt met de oorlog in Gaza", schrijft Krant. De Nederlands-Israëlische kookboekschrijver, die bekend staat om zijn boeken over de (veganistische) keuken van Tel Aviv, heeft de afgelopen tijd regelmatig last gehad van het sinds de oorlog oplaaiende antisemitisme. Zo werd hij op straat bedreigd en kreeg hij een antisemitische reactie op een kookvideo op YouTube-kanaal Foodtube.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties