article image Radio & TV © Talpa

VIDEO - Jeroen Pauw weer aan hoofd talkshowtafel als vervanger van Khalid Kasem: 'Hij wenste mij veel succes'

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 31/01 10:51

Pauw vervangt in opspraak geraakte talkshowhost

Jeroen Pauw maakt zijn comeback als talkshowhost, nu Khalid Kasem tijdelijk buitenspel staat. Pauw presenteert samen met Sophie Hilbrand om beurten het vooravondpraatprogramma Sophie en Jeroen. Dinsdagavond zat de gelauwerde interviewer voor het eerst in jaren weer aan het hoofd van de talkshowtafel.

De presentator van de BNNVARA-talkshow Khalid en Sophie moest begin deze maand voorlopig het veld ruimen, na een belastende publicatie van het AD over een vermeende omkopingszaak. De krant beschikte over tapes van wijlen Peter R de Vries. Daarop zou Kasem bekend hebben dat hij in zijn tijd als advocaat een justitieambtenaar zou hebben omgekocht. Met de bedoeling zijn cliënt vervroegd vrij te krijgen. 

Verdere publicatie naar aanleiding van de geluidsopnames werd vorige week verboden. Royce de Vries spande een kort geding aan tegen het AD en kreeg van de rechter gelijk.

Uitzending

,,Goedenavond, het is voor mij de eerste keer. Tenminste op deze plek, aan deze talkshowtafel. Het decor is ook een beetje anders'', daarmee opende Pauw zijn eerste uitzending. ,,Maar goed, dan zie ik bijvoorbeeld hier aan tafel Rita Verdonk zitten en dan denk ik: ja Rita, we konden ook met de afstandsbediening twintig jaar terug zijn gegaan.''

De eerste uitzending ging hem best aardig af, constateerde Pauw dinsdagavond voor de camera van Shownieuws. ,,Het kan altijd beter, maar ik vond het leuk om er weer even te zitten.'' De invalpresentator stuurde voorafgaand aan zijn eerste uitzending - naar eigen zeggen - een bemoedigend bericht naar zijn in opspraak geraakte tv-collega. ,,Hij wenste mij veel succes.''

De seizoensopening van de talkshow waarbij Khalid schitterde in afwezigheid, viel presentatrice Sophie Hilbrand maandagavond zwaar. Terugkijken: Reactie Sophie Hilbrand na 'bizarre' opening over Khalid Kasem.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties