article image Virals

Dit is het favoriete tv-programma van honden, blijkt uit onderzoek

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 20/01 09:00

Is het Scooby-Doo of toch Lassie?

Niet alleen mensen blijken schermtijd niet te kunnen weerstaan, ook honden zijn gek op even ontspannen met een film of serie. Mocht je viervoetige vriend bij je op de bank kruipen terwijl je tv kijkt, dan blijkt 'ie zelfs een voorkeur te hebben voor een genre. Wetenschappers ontdekten dat honden het liefst naar honden kijken.

Het onderzoek werd door de Universiteit van Wisconsin-Madison gedaan. Daaruit blijkt dat shows met honden favoriet zijn. Ook voetbal, tekenfilms en series over auto's doen het goed.

Voor het onderzoek werden 1246 hondeneigenaren over de hele wereld gevraagd om het kijkgedrag van hun huisdier bij te houden. Er werd onder andere gevraagd naar het type scherm waarop werd gekeken, hoe de honden daar interactie mee hadden en op welke programma's ze enthousiast reageerden. Daarnaast werd bijgehouden waar de hond woonde, het geslacht, de leeftijd en het ras.

Dieren zijn het meest populair bij de honden. Honden staan daarin op nummer één, gevolgd door wilde dieren, katten, boerderijdieren en paarden. Ruim driekwart genoot van tekenfilms en net geen 20 procent keek graag naar videospellen. Qua sport waren voetbal en basketbal het meest populair.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties