article image Weer & verkeer

In Amsterdam mag je vanaf vandaag op de meeste plekken nog maar 30 kilometer per uur

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 08/12 10:30

Maatregel vanwege drukte op de wegen

Stap je vandaag in de auto, op de motor, scooter of een ander voertuig dat harder dan dertig mag, dan is het in Amsterdam vandaag opletten geblazen. In het grootste gedeelte van de stad mag je vanaf vandaag niet harder dan dertig rijden. De regels gelden ook voor Weesp, dat in dezelfde gemeente ligt.

Vanwege de drukte op de wegen in de hoofdstad is de nieuwe maatregel ingevoerd. De maximumsnelheid geldt voor 80 procent van de wegen en geldt voor alle voertuigen op de weg. Ook elektrische fietsen, fatbikes en ander gemotoriseerd vervoer mag niet harder dan 30 kilometer per uur. De gemeente hoopt op 20 tot 30 procent minder ongelukken.

Alleen voor bussen en trams geldt een uitzondering: als zij op een aparte baan rijden, mag er nog wel 50 worden gereden. Ook voor hulpdiensten geldt de uitzondering.

Volgens de gemeente zijn stoplichten zo afgesteld dat het je geen extra reistijd oplevert. Ook zijn drempels verlaagd. Rijd je toch te hard, dan kun je een boete tussen de 32 euro en 383 euro op de mat verwachten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties