article image Weer & verkeer

Regen, wind en code geel: guur weekend in aantocht

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 20/10 09:24

Prima reden om lekker met een dekentje op de bank te ploffen

Slecht nieuws voor wie vandaag plannen heeft om lekker naar buiten te gaan: echt lekker weer wordt het niet. Er is heel wat regen en wind op komst met op de Wadden zelfs code geel. Daar wordt een storm verwacht.

Grote kans dat het momenteel nog droog is, maar later in de ochtend zal dat op de meeste plekken veranderen. Tijdens deze ultiem herfstige dag kan er lokaal tussen de 15 en 30 milliliter regen vallen, meldt Weeronline. Weer voor een regenjas, dus. Door een stormachtige oostenwind zal een paraplu het niet lang houden.

Door de wind is de temperatuur weinig aangenaam en voelt het waterkoud. Het kwik komt vandaag op de meeste plekken niet boven een graad of zeven uit, al kan het in het zuiden tot een graad of 13 worden.

Vannacht nemen de wind en regen af, al blijven er lokaal buien vallen. Morgen wordt het zacht, maar wel wisselvallig. Op veel plekken is het droog met een zonnetje, afgewisseld met een flinke bui. Zondag blijft het guur: dan neemt de wind weer in kracht toe. In de middag wordt het weer enigszins rustig.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties