article image Weer & verkeer

VIDEO: noodweer veroorzaakt schade en overlast in Brabant en Limburg

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 26/08 09:35

Veel materiële schade

Het zuiden van Nederland heeft flink te lijden gehad onder hevige regenval en windstoten. In Brabant waren er talloze meldingen van omgevallen bomen, losse takken en ondergelopen straten. Ook in Limburg was de schade aanzienlijk. De A2 vanaf de Belgische grens bij Eijsden richting Maastricht was tijdelijk afgesloten vanwege wateroverlast. In Maastricht moest de brandweer zelfs een vrouw uit haar auto redden nadat deze was gestrand in hoogstaand water.

Vught kreeg ook een flinke klap, waar meerdere auto's beschadigd raakten door omvallende bomen. In Den Bosch kwamen plafondplaten van twee huizen los en stonden veel straten blank. De gemeente riep op tot geduld en benadrukte dat dit een natuurlijke overmachtssituatie was. Oisterwijk had eveneens te maken met wateroverlast, waardoor het gemeentehuis gesloten bleef.

Het treinverkeer ondervond ook hinder van het noodweer. Tussen Den Bosch en Tilburg viel een boom op het spoor, vermoedelijk door blikseminslag, waardoor er tot zeker 20.00 uur geen treinen konden rijden. Ook tussen Heerlen en het Duitse Herzogenrath was er geen treinverkeer mogelijk door een boom op het spoor.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Meest gelezen

Skoften nieuws & virals

Skoften nieuws & virals

Geenstijl nieuws

Geenstijl nieuws

Personen