article image

3 Tips om goedkoop kaartjes te scoren voor een dagje weg


Het lijkt wel alsof de toegangskaartjes voor pretparken en dierentuinen steeds hoger wordt. Laatst hebben we nog in het nieuws kunnen lezen dat de Efteling ‘helaas’ genoodzaakt is om de prijzen te verhogen. Hiermee hebben ze zelfs een primeur weten te behalen, omdat ze het eerste park zijn waarbij je meer dan 50 euro betaald voor een kaartje. Tel daarbovenop de kosten voor een hapje en een drankje in het park en eventueel nog het parkeren van je auto, mocht je niet met het openbaar vervoer komen. Je kunt je dus wel voorstellen dat ons er alles aan gelegen is om ervoor te zorgen dat een dagje weg ook voor mensen die het wat minder breed hebben, toegankelijk blijft.

Maak gebruik van acties

De beste manier om goedkoop kaartjes te kunnen scoren voor een dagje weg, is via een actie site. Zo kun je op de website van actie van de dag regelmatig goedkoop tickets kopen voor pretparken, dierentuinen en nog veel meer. Het enige waar je even op moet letten, is of ze ook geldig zijn op de dagen die jij graag zou willen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld niet in de vakanties kunt, maar wel op een doordeweekse dag. Dit heeft als voordeel dat het vaak een stuk rustiger is, want laten we eerlijk zijn, de meeste mensen gaan in het weekend naar een pretpark of dierentuin.

Koop je kaartjes online

Een van de beste manieren om geld te besparen op kaartjes is door ze online te kopen. Veel attractieparken en andere recreatieparken bieden goedkopere tickets aan als je online boekt. Daarnaast hoef je ook niet meer in de lange rijen te staan bij de kassa, wat natuurlijk ook tijdbesparend is. Dit kan via de officiële website, maar je kunt ook kijken of een actiesite. Dit heeft als voordeel dat je vaak veel meer korting krijgt en dus met soms wel 50 procent kunt profiteren van een sauna korting via actie van de dag. Het is dus zeker de moeite waard om eerst even rustig het internet af te struinen en te kijken of je misschien ergens voor een paar euro minder je kaartjes kunt kopen. Want laten we eerlijk zijn, als je dit onderaan de streep een paar euro scheelt, dan is dat altijd mooi meegenomen toch?

Ga buiten het hoogseizoen

Het hoogseizoen is natuurlijk topdrukte en dat weten de parken maar al te goed. Je moet er dus ook niet van opkijken dat de kaartjes tijdens deze maanden van het jaar een procent of 10 tot 20% duurder zijn, dan wanneer je na het hoogseizoen gaat. Vooral pretparken en dierentuinen kiezen ervoor om te werken met flexibele prijzen. Dus wil je serieus geld besparen, dan is het verstandig om buiten het hoogseizoen om te gaan. Dit is vaak ook een stuk aangenamer qua temperatuur. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet prettig is om met 25 of 30 graden in een pretpark te moeten lopen. In dat geval kun je beter kiezen voor een dagje strand.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties