article image

Aan de slag met verf: tips & tricks


Het schilderen van de muur is een van de renovatieprojecten die je zelf kunt doen. Je kunt geld besparen omdat je geen professionele schilder hoeft in te huren. Hoewel deze klus eenvoudig lijkt, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden voordat je aan dit schilderproject begint. Allereerst moet je de juiste muurverf kiezen. Je kunt bijvoorbeeld je muur schilderen met matte, satijnen of glanzende verf. Vervolgens moet je de juiste technieken gebruiken. Op deze manier krijg je een professionele afwerking. Hier zijn enkele tips die je moet volgen om je muur als een professional te schilderen.

De juiste gereedschappen en materialen voorbereiden

Goed voorbereid gereedschap en materiaal bepalen het succes van je project. Je kunt een bouwmarkt bezoeken om alle materialen en gereedschappen te kopen die je nodig hebt. Eerst heb je een cellulose spons en afwasmiddel nodig om de muur schoon te maken voordat je hem gaat schilderen. Dan heb je schilderstape nodig om het gebied dat je niet wilt schilderen te beschermen. Andere hulpmiddelen die je moet voorbereiden zijn een verfroller of kwast, verlengstok en verfbak. Voor hoge muren heb je ook een ladder nodig. Bij de de verfmaterialen moet je kiezen voor primer en verf. Je kunt de look bepalen die je wilt hebben voordat je de verf koopt. Je kunt een aantal “testers” aanschaffen van verschillende kleuren om te kijken wat nu echt goed past.

De muur voorbereiden

Daarnaast moet je de muur voorbereiden voordat je begint met schilderen. Goed geprepareerde muren zullen er een stuk professioneel uitzien. Je moet de muur eerst schoonmaken met een cellulose spons en zeepsop. Je hoeft alleen maar een paar druppels afwasmiddel en water te mengen. Vervolgens kun je de muur afvegen met een spons. Dit proces verwijdert vet, vuil en stof van het oppervlak van de muur. Wanneer je gaat schilderen op een schone muur, krijg je vele betere resultaten. Vergeet niet om bepaalde gebieden te beschermen die je niet wilt schilderen. Je kunt bijvoorbeeld schilderstape gebruiken om dit gebied te bedekken. Het is verstandig om schilderijen, sierlijsten en raamkozijnen af te plakken.

Beginnen met schilderen

Voordat je de verf aanbrengt, moet je het raam afdekken met een primer. Je kunt de primer in een bak gieten. Breng de primer aan totdat alles bedekt is. Zorg ervoor dat de primer volledig droog is voordat je de verf aanbrengt. Nu kun je beginnen met het schilderen van de muur. Giet de verf in een verfbak en dompel de roller erin. Je kunt de muur schilderen met behulp van de W-vormtechniek. Op deze manier kan de muur goed worden afgedekt. Als je een bepaald gebied niet met een roller kunt bereiken, kun je de verf met een kwast aanbrengen. Je kunt de borstel bijvoorbeeld gebruiken voor de hoek van de muur.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties