article image Algemeen

Boze reacties na diskwalificatie van Joost Klein

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 11/05 15:30

'Als je met deze uitleg Joost Klein uitsluit dan moet je hetzelfde doen met de Israëlische delegatie'

Mensen reageren boos op de diskwalificatie van Joost Klein. Klein is uitgesloten van deelname aan de finale van het 68e Eurovisie Songfestival in Malmö vanavond vanwege een vermeende bedreiging jegens een vrouwelijke medewerker van de televisie.

AVROTROS beschouwt de diskwalificatie van Klein als "disproportioneel" en is geschokt door de beslissing. De NPO betreurt de "zeer ingrijpende" beslissing van de EBU en plant om "de gang van zaken" na het songfestival te evalueren met alle betrokken partijen.

De organisator van het songfestival heeft in een persverklaring aangegeven dat het gedurende de juridische procedure ongepast zou zijn om Klein te laten deelnemen aan de finale van het songfestival. 

Op X reageren mensen woedend. "Als je met deze uitleg Joost Klein uitsluit dan moet je hetzelfde doen met de Israëlische delegatie die verschillende deelnemers heeft belaagd en beledigd op social media", zegt een X'er. 

Televisiepresentator Cornald Maas, die lid is van de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival, is het niet eens met de beslissing van de EBU. "Disproportionele en schandelijke beslissing EBU", schrijft hij op X. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties