article image Algemeen © Politie

Dievenduo klimt Amsterdamse flat binnen, mishandelt bewoner en vlucht met de buit

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 28/08 15:59

De politie is op zoek naar getuigen

Een slachtoffer van een woningoverval in Amsterdam is maandagmorgen mishandeld. De overval vond plaats in een woning aan de Meernhof in Amsterdam-Zuidoost. Dat meldt de politie. Daarbij is de bewoner mishandeld, de overvallers gingen er met hun buit vandoor en zijn voortvluchtig.

Vanmorgen omstreeks half 9 breken de twee overvallers een flatwoning binnen. De bewoner is op dat moment thuis, hij komt oog in oog te staan met een van de inbrekers. Daarbij weet de man de overvallende onverlaat het huis uit te werken. In de portiekhal wordt de bewoner in een worsteling mishandeld. Hij vlucht de straat op.

De overvaller gaat nog achter de bewoner aan, maar die weet te ontkomen. De verdachte keert terug bij zijn kompaan in de woning. Samen slaan ze met een deel van de bezittingen van de bewoner op de vlucht.

Signalement

Het gaat om twee mannen met een licht- en donkergetinte huidskleur, zo meldt de politie. De eerste man is omstreeks 23 jaar en zo'n 1,85 meter lang. Hij werd gezien met zwarte schoenen, een grijze hoodie en een grijze broek. De tweede verdachte is eveneens een man van ongeveer 23 en 1,85 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en een grijze sweater. De politie roept getuigen van de overval op om zich te melden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties