article image Algemeen

Groen licht voor duurdere treinkaartjes in de spits

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 15:00

Want treinreizen was al zo goedkoop

Reizen in de spits wordt vanaf 2024 een stuk duurder. Het demissionair kabinet heeft de Nederlandse Spoorwegen het sein gegeven dat de prijzen per rit omhoog mogen. Alleen de Tweede Kamer moet nog instemmen met de prijsverhogingen.

Mocht de Tweede Kamer instemmen, dan worden treinkaartjes tot wel 7 procent duurder, meldt RTL Nieuws. Voor een enkeltje Amsterdam - Utrecht betaalt de consument 62 cent meer, vanuit Groningen naar Utrecht wordt het ruim twee euro duurder en wie vanuit Amsterdam naar Maastricht wil, zal €2,06 extra neer moeten leggen als het daadwerkelijk om 7 procent gaat.

De prijzen zullen in 2024 nog meer stijgen: ook de inflatie van dit jaar zal nog worden doorberekend. Ieder jaar mag NS de prijzen van treinkaartjes met hetzelfde tempo als de geschatte inflatie verhogen.

De reden dat NS de prijzen in de spits wil verhogen, is dat er sinds de coronacrisis veel minder mensen met de trein reizen. Doordeweeks is het rustig. Behalve in de ochtendspits, dan is het juist enorm druk. Door de prijzen omhoog te gooien op drukke momenten, hoopt NS dat reizigers vaker een ander reismoment zullen kiezen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties