article image Algemeen

Klimaattop Dubai stevent mogelijk af op verdriedubbeling duurzame energie

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 06/12 10:09

Mogelijke doorbraak op omstreden top

De klimaattop in Dubai kan mogelijk zorgen voor een doorbraak in de internationale aanpak van klimaatverandering. De Europese Unie is op de top pleitbezorger van het verdriedubbelen van de capaciteit voor het opwekken van duurzame energie voor 2030. Volgens Eurocommissaris voor Klimaat Wopke Hoekstra zijn al 160 van de 198 landen over de brug op het onderwerp. Mogelijk wordt het plan opgenomen in de slotverklaring van de klimaattop.

Volgens het Internationaal Energie Agentschap is een verdriedubbeling van duurzame energie een belangrijke stap in het zorgen dat de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden blijft. Het streven van de Europese Unie werd eerder al overgenomen door de G20-top.

De klimaattop in Dubai is niet onomstreden. Naast de locatie, het niet bepaald duurzame luxewalhalla in de Verenigde Arabische Emiraten, is ook de voorzitter van de bijeenkomst in opspraak gekomen. Oliemagnaat Sultan Al Jaber deed aan het begin van de top de uitspraak dat fossiele brandstoffen heus niet helemaal zullen verdwijnen. De uitspraak werd niet met veel enthousiasme ontvangen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties