article image Algemeen

Let op deze factoren als je investeert in vastgoed


Eén van de meest populaire beleggingsvormen is vastgoed. Hier koop, bezit en beheer je een onroerend goed met winstoogmerk. Dit is een goed idee omdat huizen en andere panden in waarde stijgen. Hierdoor zijn je rendementen over een bepaalde periode min of meer gegarandeerd. Vastgoed heeft echter een beperkt aanvankelijk cashrendement in vergelijking met andere vormen van beleggen. Het vereist ook intensief kapitaal om te beginnen en een hoge cashflow om te behouden. Het is belangrijk dat je deze factoren begrijpt voordat je in vastgoed investeert. Lees snel verder voor nog meer belangrijke overwegingen bij beleggen in vastgoed.

Kies de juiste hypotheek

Soms kun je een hypotheek op een huis afsluiten terwijl je er een woninginvestering in doet. Dit is vooral het geval als je een huis omdraait nadat je het een korte tijd hebt vastgehouden. Het geldt ook als je van plan bent om de woning die je hebt gekocht nog een korte periode te bewonen voordat je deze verkoopt. In een dergelijk geval is de hypotheekvorm met een korte vaste looptijd het beste type hypotheek dat je kunt gebruiken. Er zijn uiteraard nog meer investeren in vastgoed hypotheken waarvoor je kunt kiezen, deze zijn mogelijk geschikter in jouw situatie.

Heb een stabiel inkomen

Investeren in vastgoed is een financiële verplichting. In eerste instantie kan het meer van je vragen dan het teruggeeft. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een stabiel inkomen hebt, zodat je de financieel uitdagende periode tussen je aankoop en verkoop van een onroerend goed kunt doorstaan. Een vuistregel is om te controleren of je momenteel met overtollig geld werkt. Maak ook een financiële projectie van de komende zes maanden van je leven. Zal je inkomen in deze periode nog stabiel zijn? Als het antwoord ja is, dan ben je financieel gezond genoeg om een ​​vastgoedinvestering te doen. Als dat niet het geval is, regel dan eerst je persoonlijke financiën.

Vergelijk de soorten vastgoed

Er zijn 4 hoofdtypen onroerend goed. Het gaat om woningen, bedrijfsgebouwen, winkels en commercieel vastgoed. Residentieel vastgoed is de veiligste vorm om in te investeren. Dit komt omdat het rendement letterlijk gegarandeerd is. Een van de fundamentele menselijke behoeften is onderdak en mensen zullen altijd op zoek zijn naar huizen om in te wonen. Je bent dus altijd gebonden aan het vinden van huurders voor je woning. Residentieel vastgoed heeft echter een lagere winstmarge in vergelijking met de andere typen. Commercieel, winkel- en industrieel vastgoed bieden een grotere winstmarge, maar je loopt risico op leegstand.

Bekijk het pand goed

De staat van het vastgoed dat je wilt kopen, is een zeer belangrijke factor waarmee je rekening moet houden. Aantrekkelijke percelen of huizen zijn normaal gesproken omgeven door mooie infrastructuur zoals geasfalteerde wegen, straatverlichting, goede afwateringssystemen en goed aangelegde trottoirs. Bovendien hebben aantrekkelijke huizen doorgaans een goede indeling, structurele integriteit, een open plattegrond en accessoires zoals balkons en barbecueplekken op het buitenterras. Dit zijn de kenmerken waar je op moet letten bij het doen van een investering in onroerend goed.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties