article image Algemeen

Nederlandse man die vader en familievriend zou hebben doodgestoken opgepakt in Italië

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 18/08 10:48

Was sinds woensdag voortvluchtig

De Nederlandse Sacha C., die ervan wordt verdacht zijn vader en een familievriend te hebben doodgestoken, is door de Italiaanse politie opgepakt. De 21-jarige verdachte was sinds woensdagavond voortvluchtig.

C. was met zijn 65-jarige vader Chain-Fa in Italië op bezoek bij familievriend Bert van der Horst. De 60-jarige huisarts had een huisje in Montaldo di Montovì, een gehucht ten zuiden van Turijn, waar vader en zoon op bezoek kwamen. Woensdagmiddag ontstond er een ruzie, waarop C. een keukenmes pakte en zijn vader doodstak.

Toen Van der Horst daartussen probeerde te komen, stak C. ook de huisarts neer. Die wist zwaargewond naar buiten te komen, waarop buurtbewoners alarm sloegen. Van der Horst werd naar het ziekenhuis in Turijn gebracht, maar overleed onderweg.

De politie startte vervolgens een klopjacht naar C., van wie geen spoor te bekennen was. Honderden mensen werden ingezet om de jongeman te vinden. Ook werd er vanuit de lucht gezocht en werden speurhonden ingezet. Gisteren werd de zoektocht uitgebreid naar de hele regio Piëmont. Italiaanse media melden dat de man is gevonden Torre Mondovì, ruim zes kilometer ten zuidwesten van Montaldo di Montovì.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties