article image Algemeen

Ontdek de vele voordelen van een elektrische bakfiets


Lekker d’r op uit met je kleine kinderen in de buitenlucht? Een fiets is een fijne manier om je te verplaatsen en ondertussen te genieten van het mooie weer en de natuur. Maar je kinderen in een zitje voor-en achterop de fiets is niet heel comfortabel. Vooral degene die achterop zit kun je zo moeilijk in de gaten houden. Een bakfiets is dus ideaal. De kids in de bak zodat jij, tijdens het fietsen, een goed overzicht over ze hebt. Plus ze kunnen heerlijk genieten van alles wat er onderweg is te zien. Kun je wel wat trapondersteuning gebruiken? Dan is een elektrische bakfiets echt wat voor jou!

Met een volle bak lekker doortrappen

“Heb m’n bakkie volgeladen, vol met…’. Vol met wat eigenlijk? De bak van de elektrische fiets leent zich goed voor het vervoeren van je kinderen. Maar buiten dat heeft het nog veel meer mogelijkheden. Kratten vol met boodschappen, de hond of andere zaken verplaats je op een milieuvriendelijke manier. En omdat de elektrische bakfiets voorzien is van trapondersteuning kom je nooit ergens nat bezweet of buiten adem aan. Het geeft net dat extra duwtje in de rug waardoor je vaker de bakfiets pakt dan de auto. Goed voor het milieu maar ook voor je conditie. Want ook al krijg je trapondersteuning op de elektrische bakfiets, toch ben je wel in beweging.

Krachtige motor en goede accu

Het is goed om te kijken hoe krachtig de motor van een elektrische bakfiets is. Dit wordt uitgedrukt in Nm. Zeker wanneer je lange afstanden aflegt is het goed om te kiezen voor een motor met een hoog Nm getal. Ook de capaciteit van de accu is een punt van aandacht. Bij een krachtige motor wordt er namelijk veel energie verbruikt waardoor een accu sneller leegloopt. Gelukkig zijn er ook elektrische bakfietsen te verkrijgen met 2 accu’s. Hierdoor kun je lange afstanden afleggen zonder op te hoeven laden. Perfect bijvoorbeeld wanneer je ook met de e-bakfiets op vakantie gaat.

Een elektrische bakfiets met 2 of 3 wielen

Een elektrische bakfiets is verkrijgbaar met 2 of 3 wielen. Een model met 2 wielen is smal en blijft comfortabel voor je bijrijders wanneer je over een scheeflopende of hobbelige weg fietst. Nadeel is dat een tweewieler wel wat langer is dan je gewend bent bij een gewone fiets. Een e-bakfiets met 3 wielen is uiteraard wat breder, maar heeft ook een ruimere bak. Daarnaast blijf je bij stilstand lekker op je zadel zitten en fiets je wat makkelijker weg bij het oversteken of bij een stoplicht dat op groen springt. Wat voor jou de beste optie is kun je het beste bepalen door een proefrit te gaan maken op een elektrische bakfiets.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties