article image Algemeen

Pieter Omtzigt doet beklag over interview met zijn moeder: ‘bepaalde grenzen niet overgaan’

Auteur
Datum: 22/08 09:20

'Mijn directe familie heeft hier niet voor gekozen'

Pieter Omtzigt is niet blij met de cameraploeg van Hart van Nederland die dinsdagmiddag een interview publiceerde met zijn moeder, schrijft hij op X, het voormalige Twitter. In overleg met de desbetreffende verslaggever is het interview ’s avonds niet uitgezonden. Inmiddels is het interview ook niet meer zichtbaar op de websites van Talpa.

‘’Toch vond een cameraploeg het nodig om bij mijn 82-jarige moeder aan te bellen met de microfoon en licht in de aanslag. Zij wilde hen niet binnenlaten en vertelde dat. Toch bleef de ploeg aandringen totdat ze toegaf. Het zou fijn zijn als we bepaalde grenzen niet overgaan’’, schrijft hij.

Negatieve reacties

Na veel negatieve reacties is besloten het item niet uit te zenden, vertelt SBS-verslaggever Sam Hagens maandagavond in Vandaag Inside. Volgens Hagen is het ‘een pijnlijk verhaal’, maar klopt de tweet van Omtzigt niet. Zo vertelt hij dat de moeder van Omtzigt niet is verrast met een draaiende camera, maar dat de verslaggever naar de deur is gegaan en heeft gevraagd of ze mee wilde werken. Ze zou toen toestemming hebben gegeven voor het item, aldus Sam.

Adequate reactie 

Gisteravond liet Omtzigt weten dat hij na de tweet meteen werd opgebeld door de desbetreffende journalist. Er zou sprake zijn geweest van ‘’enig verschil van inzicht over het precieze verhaal’’. Hij waardeert de reactie van de SBS-verslaggever zeer, schrijft hij.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties