article image Algemeen © Videostill

Schokkend: jongeren in België mishandelen meisje en 13-jarige jongen

Auteur
Datum: 23/08 15:04

Heftige beelden circuleren op sociale media

Op sociale media circuleren sinds vorige week schokkende beelden van ernstig geweld door een bende jongeren in het Belgische Zelzate. Op een van de beelden is te zien hoe een meisje wordt mishandeld op het busstation van de stad. Op een ander filmpje wordt een 13-jarige jongen mishandeld in de omgeving van de sporthal van Zelzate.

De 13-jarige jongen wordt in de omgeving van de sporthal omsingeld door een zestal jongeren, waarna ze hem dwingen om op zijn knieën te gaan zitten en hun voeten te kussen. De jongen is in paniek en gaat huilend in op de eis van de jongeren. Nadat hij dat heeft gedaan krijgt hij nog een aantal zware trappen tegen het hoofd, schrijft Het Nieuwsblad.

De beelden van het meisje dat op het busplein wordt mishandeld zijn inmiddels offline gehaald. Maar volgens Belgische media was op de beelden te zien hoe het meisje op haar knieën werd omsingeld door minstens vijf jongeren. Op het filmpje zou het meisje ook op haar hoofd zijn geslagen.

Onderzoek loopt

De politie doet op dit moment onderzoek naar de zaak. ‘’Dergelijke feiten zijn compleet onaanvaardbaar en kunnen niet ongestraft blijven’’, aldus Luc van Waesberghe, waarnemend burgemeester van Zelzate.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties