article image Algemeen

Snusreclame bij Formule 1 zet kwaad bloed: ‘ziekmakende en dodelijke business’

Auteur
Datum: 17/08 11:02

Organisaties hopen op reclameverbod

De reclame die het Formule 1-team van McLaren maakt in ons land voor snus, een soort nicotinezakjes van gestoomde tabak, zet kwaad bloed bij De Hartstichting, KWF en het Longfonds. Volgens de organisaties moeten F1-teams zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie, en daarom geen snus promoten. De drie organisaties stappen naar de Reclame Code Commissie, schrijft De Telegraaf.

Verkopen verboden, maar aanprijzen niet

De ophef is ontstaan door de Formule 1-wagen van McLaren, waarop de merknaam van de snus van tabaksproducent Britisch American Tobacco groot staat afgebeeld. Tijdens races in Zandvoort zal deze wagen in beeld zijn.

Bij de Reclame Code Commissie hopen de organisaties een reclameverbod af te dwingen. ‘’Dit is volgens ons in strijd met de goede smaak en het fatsoen’’, vertelt KWF-directeur Carla van Gils aan de krant. ‘’Juist bekende sporters doen het goed onder jongeren. Dat zijn voor hen toch echte helden.’’

De Reclame Code Commissie weet nog niet of zij de zaak in behandeling nemen. McLaren en British American Tobacco hebben nog niet gereageerd op de beschuldiging en op de gang naar de Reclame Code Commissie.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties