article image Algemeen

Steeds meer bedrijven kiezen voor het leasen van bedrijfswagens


Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je een goede cashflow hebt. Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat er steeds meer bedrijven zijn die kiezen voor het leasen van een bedrijfswagen. Enerzijds biedt het je de mogelijkheid om het geld dat je anders ineens zou moeten besteden aan een auto, nu in je zak te houden, maar geeft het je ook een hoop rust als het gaat om variabele kosten voor onderhoud en reparatie. Voor een vast bedrag per maand weet je namelijk precies waar je aan toe bent, iets wat voor ondernemers ontzettend prettig is. Dus ben jij ook ondernemer en heb je tot voorkort de auto’s in het wagenpark altijd volledig zelf bekostigd, dan is het verstandig hier eens serieus over na te denken en te kiezen voor zakelijk leasen bij Arval, zodat je volledig wordt ontzorgt van het onderhoud en reparatie tot het laten plaatsen van een laadpaal bij het bedrijf of de werknemers thuis.

Leasen is goed voor je cashflow
Een goede cashflow is als ondernemer ontzettend belangrijk om te kunnen groeien. Stel dat een groot deel van je geld in je voorraad zit, dan is het vrijwel onmogelijk om te kunnen investeren in de verdere groei van je bedrijf. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je een wagenpark met auto’s hebt die je volledig zelf hebt bekostigd. Ontzettend leuk, maar erg slim is het niet. Naast het feit dat de kosten voor onderhoud en reparatie variabel zijn, zorgt het er ook voor dat je minder geld kunt investeren in je onderneming. Helemaal wanneer je net begint, is het belangrijk de juiste keuzes te maken. Op het moment dat je 25.000 euro op de bank hebt staan en je koopt een auto van 20.000 euro, dan is dit alles behalve verstandig.

Fiscaal voordelig
Het leasen van een auto is in meerdere opzichten fiscaal voordelig. Het grootste voordeel is dat de kosten als zakelijk kunnen worden opgevoerd, waardoor de belastbare winst uiteindelijk lager uitvalt en je hier dus minder belasting over hoeft te betalen. Bovendien kun je de btw op de leasekosten aftrekken als voorbelasting, waardoor je ook op de omzetbelasting bespaart. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan kostenbesparingen en de algehele financiële gezondheid van je bedrijf. Om deze kosten te mogen opvoeren is het wel belangrijk dat je aan de voorwaarden van de fiscus voldoet en is het raadzaam dit met je boekhouder of financieel adviseur te bespreken.

Zakelijk of een private lease voor zzp’ers?

Dat er steeds meer ondernemers zijn die kiezen voor het leasen van een auto dat blijkt wel uit de cijfers van de afgelopen jaren. Maar hoe zit het eigenlijk met zelfstandig ondernemers? Is het voor deze groep verstandiger om te kiezen voor een zakelijke of private lease van hun bedrijfswagen? De uiteindelijke keuze tussen zakelijk leasen en private lease voor zzp'ers hangt af van een aantal factoren, waaronder de fiscale voordelen van zakelijk leasen, de uitstraling omdat je met een nieuwe wagen rijdt, maar ook de verwachte kilometers, het budget en eventuele andere zaken. Het is daarom dus ook verstandig om alle plussen en minnen tegenover elkaar te zetten en op basis daarvan een keuze te maken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties