article image Algemeen

Vandaag grootste zoekactie naar Monster van Loch Ness in vijftig jaar

Auteur
Datum: 26/08 11:30

Drones en onderwatercamera’s ingezet

Het raadsel van het monster van Loch Ness is 100 jaar na de eerste geruchten nog altijd niet opgelost. Leeft er nou wel of niet een mysterieus dier in het Schotse Loch Ness meer? Zaterdag verzamelen honderden vrijwilligers zich bij het water in de Schotse Hooglanden om ‘Nessie’ dan eindelijk te spotten.

De zoekactie is georganiseerd door het Loch Ness Centre en een onderzoeksteam genaamd Loch Ness Exploration. De expeditie wil vaststellen of er echt een mysterieus dier leeft in het Schotse meer. Voor de zoekactie wordt alles uit de kast gehaald. Met drones, onderwatercamera’s en een onderwatermicrofoon hopen de speurneuzen een glimp van het monster op te vangen.

De laatste keer dat er zo uitvoerig werd gezocht naar het monster was in 1972. Toen was het Loch Ness Investigation Centre verantwoordelijk voor de zoektocht. Het onderzoeksteam werd 5 jaar na de oprichting weer opgeheven vanwege een gebrek aan resultaten.

Uitzonderlijke hoeveelheden DNA

Vier jaar geleden ontdekten wetenschappers een uitzonderlijke hoeveelheid DNA van alen in het Schotse meer. Volgens hun theorie was het monster van Loch Ness dus ‘gewoon’ een grote aal. ‘’Normaal gesproken worden alen 4 tot 6 meter lang, een stuk kleiner dan wat mensen zeggen te zien in het meer. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat één of twee alen extreem groot zouden kunnen worden – vijftig procent of zelfs groter’’, zei hoofdonderzoeker Neil Gemell destijds.


Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties