article image Algemeen

Video - Wagner-leider Prigozjin duikt op in Afrika: ‘Ik maak Rusland nog groter’

Auteur
Datum: 22/08 10:38

Eerste beelden sinds opstand in juni

Wagner-baas Jevgeni Prigozjin, die eind juni een gewapende opstand organiseerde tegen de Russische legerleiding, laat sinds lange tijd van zich horen op een Telegram-kanaal van Wagner. In een video staat de leider van het huurlingenleger in een camouflage-uniform op een zandvlakte. Hoogst waarschijnlijk is de video opgenomen in de Afrikaanse Sahel, aldus The Wall Street Journal.

Prigozjin vertelt dat Wagner vrijwilligers aan het werven is en verkenningsoperaties uitvoert om het huurlingenleger ‘’op alle continenten nog groter te maken’’.

‘’De temperatuur is 50+, alles gaat zoals we willen. We nemen echte, sterke mannen aan en gaan door met het uitvoeren van taken die zijn gesteld en die we hebben beloofd te zullen uitvoeren’’, zegt de Wagner-baas.

Jaren actief in Afrika

De Russische Wagnergroep is al sinds 2017 actief in Afrika. Met missies in landen als Libië, Mali en Soedan hoopt Rusland meer invloed te krijgen in instabiele landen. Zo bood Prigozjin duizenden strijders aan het West-Afrikaanse Niger aan toen daar een staatsgreep aan de gang was.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties