article image Automotive

Peperdure Cybertruck van Tesla nu al aan het roesten

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 16/02 14:30

Geen auto om mee door de regen te rijden

De Cybertruck van Tesla die met veel bombarie werd gelanceerd, blijkt toch niet zo geweldig te zijn als Elon Musk deed voorkomen. Volgens verschillende Amerikaanse eigenaren is de auto al aan het wegroesten.

Pas afgelopen december kregen kopers hun Cybertruck, die in 2019 al werd gepresenteerd. Eén van de features: roestvrijstalen panelen. Die zouden volgens Musk lastig te lassen zijn, waardoor de levering even op zich liet wachten. Nu blijken de trucks toch niet zo roestvrij, melden meerdere eigenaren volgens Business Insider.

Vlekken verwijderen

Volgens de website zou de Cybertruck wel tegen wat water moeten kunnen. "Het ultraharde exoskelet van roestvrij staal helpt deuken, schade en corrosie op de lange termijn te verminderen. Reparaties zijn eenvoudig en snel", valt er te lezen. Wie iets naar onderen scrollt, ziet de auto zelfs door een diepe plas water rijden. De handleiding van de auto geeft wel aan dat stoffen als vet, olie en vogelpoep zo snel mogelijk moeten worden verwijderd om schade aan de buitenkant te voorkomen.

De auto heeft wel meer problemen ondervonden. Zo presenteerde Musk de wagen in 2019 en claimde hij dat de auto kogelwerend was. Toen er een bal tegen de wagen aan werd gegooid, brak het glas vrijwel direct. 

Multifunctioneel

De Cybertruck is een multifunctioneel voertuig. Zo heeft de auto een laadvermogen van 1134 kilo en 1897 liter. Klap je de stoelen naar beneden, dan heb je nog eens 1530 liter extra laadruimte.

Daarnaast werkt de auto ook als stroompunt met 120V- of 240V-aansluitingen waardoor je je woning tijdens een stroomstoring van stroom kunt voorzien. Ook wordt de wagen verkocht als 'theater op wielen' met de schermen en het goede geluid. 

De laatste feature die op de site wordt genoemd is opvallend: de auto is namelijk voorzien van een bioweapon defense mode. "Het ingebouwde HEPA-filter van ziekenhuiskwaliteit beschermt u tegen 99,97% van deeltjes in de lucht." Bij de volgende pandemie of zombie-uitbraak kun je dus prima in je wegroestende bolide gaan wonen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties