article image Binnenland © Google Streetview

32 asielzoekers teveel in Ter Apel, COA moet 15.000 euro dokken

Auteur
Datum: 22/02 13:06

Nogal zonde van het belastinggeld

Het is het COA niet gelukt om minder dan tweeduizend mensen op te vangen in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat betekent dat het COA zich ondanks de aangekondigde noodmaatregelen niet aan het opgelegde maximumaantal kon houden, en nu een boete van 15.000 euro moet betalen aan de gemeente Westerwolde.

Er sliepen in de nacht van woensdag op donderdag 2.032 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. 32 mensen teveel dus. ‘’Dat riskeren we iedere dag vanaf nu’’, aldus een woordvoerder. Het COA roept gemeenten op om opnieuw locaties beschikbaar te stellen waar asielzoekers naartoe kunnen.

De gemeente Westerwolde stapte eerder naar de rechter omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel volgens de gemeente veel te druk is. De rechter gaf het COA op 23 januari vier weken de tijd om weer te voldoen aan de afspraken die met de gemeente zijn gemaakt. Een van die afspraken is dat er maximaal tweeduizend mensen in het asielzoekerscentrum mogen worden opgevangen.

Het aantal mensen dat zich in Ter Apel meldt is nog altijd groter dan verwacht, dus het blijft de komende dagen spannend voor het COA.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties