article image Binnenland © Screenshot documentaire Videoland

Aruba onderzoekt of Joran van der Sloot nog wordt vervolgd

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 20/10 08:40

Nederlander moet nog wel even achter de tralies

Na veroordelingen in Peru en mogelijk ook in Amerika, wordt Joran van der Sloot misschien ook nog vervolgd door het Openbaar Ministerie van Aruba. Nu Van der sloot heeft bekend dat hij Natalee Holloway heeft vermoord, heeft Aruba nieuwe documenten opgevraagd bij het Amerikaanse ministerie.

De zaak rondom de verdwijning van Holloway is volgens het OM nooit gesloten, meldt CNN. Nu Van der Sloot heeft bekend, wil het OM de documenten onderzoeken en wordt er gekeken of er juridische stappen worden gezet.

Als het daadwerkelijk gaat om doodslag, is het nog niet duidelijk of Van der Sloot kan worden vervolgd. Aruba heeft een verjaringstermijn van 12 jaar bij doodslag. Holloway verdween in 2005. Mocht het toch moord blijken, dan geldt deze termijn niet.

Afpersing

Mocht Van der Sloot worden veroordeeld, dan zal het nog wel even duren voor hij daar zijn straf uitzit. De Nederlander werd in juni door Peru uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daar staat hij terecht voor afpersing van de moeder van Natalee Holloway.

Als die zaak klaar is, moet Van der Sloot terug naar Peru. In januari 2012 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor de moord op Stephany Flores. In januari van dit jaar kwam daar nog eens 18 jaar bij wegens drugssmokkel. In Peru zitten criminelen maximaal 35 jaar vast, daarna zal hij gedeporteerd worden. Mocht hij in Amerika worden veroordeeld, dan moet Van der Sloot daar zijn straf nog uitzitten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties