article image Binnenland

Benzineprijs op hoogste punt in meer dan een jaar, prijs van 2,30 euro per liter in zicht

Auteur
Datum: 19/09 15:18

Oorzaak: stijgende olieprijzen

De adviesprijs voor benzine ligt voor het eerst sinds vorig jaar juli hoger dan 2,30 euro, blijkt uit cijfers van consumentencollectief UnitedConsumers. De stijging komt door de stijgende prijzen op de oliemarkt.

Een vat Noordzeeolie kostte dinsdag ruim 95 dollar (89 euro), dat is 0,7 procent meer dan een dag eerder. De stijging van de olieprijzen komt vooral door productiebeperkingen in Saoedi-Arabië en Rusland. De prijzen zijn sinds de aankondiging van die beperking met ruim 30 procent gestegen. De adviesprijs van een liter benzine staat dinsdag op 2,302 euro. Ook diesel wordt steeds duurder, met een adviesprijs van 2,107 euro.

Op dit moment liggen de brandstofprijzen op veel plekken wel lager. Veel tankstation geven bijvoorbeeld korting op die adviesprijs. Vooral als je niet langs de snelweg tankt ben je minder duur uit.

Vanaf 1 januari gaan de brandstofprijzen mogelijk nog verder omhoog door een accijnsverhoging. Door die verhoging betaal je straks mogelijk 2,44 euro voor een liter benzine. Deze week werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer de accijnsverhoging wil terugdraaien.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties