article image Binnenland © ANP

‘Bijna driekwart van de Nederlanders steunt doel A12-blokkade’

Auteur
Datum: 17/09 12:38

32 procent pleit voor directe stop fiscale voordelen

Zaterdag werd de A12 in Den Haag voor de achtste dag op rij geblokkeerd door klimaatactivisten van Extinction Rebellion. De klimaatbeweging blokkeert dagelijks de A12, net zo lang tot de overheid alle financiële voordelen voor de fossiele industrie stopzet. 73 procent van de Nederlanders vindt dat de fossiele subsidies moeten stoppen, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland.

Het onderzoek vond plaats onder 3636 respondenten. 41 procent van deze groep ziet graag dat de subsidies geleidelijk worden afgebouwd, 32 procent pleit voor een directe stop.

‘’Ik ben niet zo van buitenparlementaire acties maar waar ze voor staan, dat onderschrijf ik wel’’, vertelt een respondent aan het nieuwsprogramma. ‘’Op zich is het goed dat er nou eindelijk eens echt wat aan gaat gebeuren. Ik ga er zelf niet zitten, maar ik vind het wel goed’’, zegt een ander.

Tientallen miljarden 

Vrijdag bleek uit berekeningen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dat er jaarlijks tientallen miljarden aan fiscale voordelen worden gegeven aan de industrie. Het gaat jaarlijks om een bedrag tussen de 36,7 miljard en 46,4 miljard euro.

Ook op zondag werd de Utrechtsebaan bezet. 

Chris Klomp

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Personen