article image Binnenland © Paul Berendsen

Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Auteur
Datum: 17/04 11:30

‘’Allah vervloekt [de Joden]’’

Een gastimam van de Blauwe Moskee, het bekendste islamitische gebedshuis van Amsterdam, plaatste op Instagram een oproep om Joden te haten en afkeer te hebben van iedereen die niet in Allah gelooft. Dat schrijft De Telegraaf. ‘’Allah vervloekt [de Joden] volop’’, schreef imam Ayoub Elmansouri. ‘’Als iemand mij of jouw moeder zou uitschelden, dan haat je hem. Laat staan iemand die Allah beledigt door hem niet te aanbidden en door niet in zijn profeten te geloven, we haten een ieder die niet gelooft in Allah en in Mohammed.’’

'Zorgwekkend'

Het bestuur van het islamitische gebedshuis vindt de uitspraken van Elmansouri ‘’zorgwekkend’’ en overweegt met hem in gesprek te gaan. ‘’De Blauwe Moskee zal nooit achter Jodenhaat staan’’, laat het bestuur aan de krant weten.  

Elmansouri maakte naam bij de Blauwe Moskee als jongste imam van Nederland, maar is tegenwoordig minder nauw verbonden met het islamitische gebedshuis. Wel treedt hij op als gastimam en opiniemaker. 

Verwijderd 

De imam wil tegenover de krant niet veel kwijt over zijn Instagram-post. Volgens hem is het statement over Jodenhaat inmiddels verwijderd. De tekst die Elmansouri heeft geplaatst, zou afkomstig zijn van het account van de Amsterdamse prediker Mohammed ibn Khalifa, die ook regelmatig lezingen geeft in Nederlandse moskeeën. Ibn Khalifa verspreidde recent een gedicht dat zelfmoordaanslagen op Joden verheerlijkt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties